Na warsztatach powiemy, jak w sposób naturalny budować odporność małych dzieci. Warzywa są źródłem bezcennych minerałów i witamin, które chronią nas przed infekcjami. W trakcie warsztatów dzieci poznają nazwy warzyw, ich zapachy, smaki, zarówno świeżych, jak i kiszonych. Oprócz powszechnie stosowanych, tj. marchew i pietruszka, opowiemy również o tych, które być może są mało znane dzieciom, np. jarmuż, seler naciowy, fenkuł. Następnie zrobimy i spróbujemy „chipsy” i „frytki” z warzyw krojonych w fantazyjne kształty. Rodzice dowiedzą się co zrobić, żeby warzywa były chętnie jedzone przez dzieci i pod jaką postacią można je „przemycać” niejadkom.
Prowadzenie: Aleksandra Matląg
Klub Kultury Przegorzały
Wstęp 1 zł
Rodzicu!
xPodaj nam swój e-mail, a otrzymasz PDF "Miejsca Przyjazne Dziecom":