Polityka Prywatności i Bezpieczeństwa

Polityka prywatności

Portal informacyjno-rozrywkowy BabyGo.pl zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdego użytkownika portalu obowiązuje aktualna Polityka Prywatności znajdująca się na stronie www.babygo.pl. Jakiekolwiek wprowadzane zmiany nie wpływają na podstawową zasadę: portal BabyGo.pl nie sprzedaje i nie udostępnia osobom trzecim danych personalnych czy adresowych klientów/użytkowników portalu.

 

Dane Osobowe

W czasie korzystania z portalu BabyGo.pl możesz zostać poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych poprzez wypełnienie formularza lub w inny sposób. Dane, o które będziesz proszony, to w większości przypadków imię i adres e-mail.
Wymagamy tylko tych danych, które są niezbędne do działania serwisu. Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynność, której te dane dotyczyły.

 

Niezapowiedziane Wiadomości

Portal BabyGo.pl zastrzega sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości osobom, których dane kontaktowe posiada i które zgodziły się z Polityką Prywatności.
Pod pojęciem niezapowiedzianych wiadomości BabyGo.pl rozumie informacje odnoszące się bezpośrednio do jego serwisów, czasopism, usług i produktów (np. zmiany, wewnętrzne promocje), niekomercyjne listy (np. życzenia itp.) oraz informacje komercyjne, których rozsyłka została opłacona przez klientów BabyGo.pl
Podmioty zlecające komercyjne mailingi nie mają wglądu w dane kontaktowe osób znajdujących się na listach adresowych BabyGo.pl
Informacje komercyjne filtrowane są tak, aby użytkownik BabyGo.pl nigdy nie otrzymał informacji, która nie byłaby dla niego potencjalnie interesująca. Ograniczamy ich objętość i wysyłamy je sporadycznie.

 

Cookies (Ciasteczka)

Niektóre obszary Portalu BabyGo.pl mogą wykorzystywać cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty identyfikujące go w sposób potrzebny do uproszczenia lub umorzenia danej operacji.
Cookies są nieszkodliwe ani dla komputera ani dla jego użytkownika i jego danych.
Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie ich z dysku.

Nasza strona używa plików cookies do gromadzenia danych statystycznych, dostosowania treści serwisu do zainteresowań użytkownika, emisji reklam oraz prawidłowego funkcjonowania niektórych elementów serwisu. Pliki cookies pozwalają stwierdzić, które informacje na naszej stronie są dla Państwa ciekawe, a także które kampanie reklamowe są efektywne. Dzięki nim wiemy, jaka grupa odbiorców odwiedza naszą stronę lub jest odbiorcą kampanii. Mogą Państwo kontrolować cookies poprzez ustawienia swojej przeglądarki internetowej. Jednak wszelkie zmiany w tych ustawieniach mogą wpłynąć na funkcjonalność naszego serwisu.

 

Partnerzy i firmy mieszczące się w katalogu branżowym

Polityka Prywatności nie dotyczy serwisów i firm, których dane kontaktowe podane są w portalu BabyGo.pl

 

Wyłączenie Odpowiedzialności

Portal rodzinny BabyGo.pl został stworzony, by pomagać czytelnikom uzyskać informacje o aktualnej ofercie dotyczącej dzieci w ich mieście.
BabyGo.pl  oraz jego redakcja serwisu nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne zmiany terminów lub odwołania imprez przez organizatorów.
Nie bierze na siebie odpowiedzialności za zamieszczone reklamy firm i instytucji. Kupujący powinien być ostrożny odpowiadając na reklamę. Wprawdzie przykładamy sporą wagę do tego, aby reklamodawcy, którzy publikują tu swoje reklamy byli wiarygodni, ale nie możemy odpowiadać za ich czyny. Dane adresowe jak i szczegóły oferty każdego reklamodawcy można uznać za pewne tylko w momencie publikacji.

 

Subskrypcja

Nasz serwis oferuje darmowy biuletyn informacyjny (newsletter). Użytkownicy, którzy zapisali się do subskrypcji, mogą w każdej chwili z niej zrezygnować lub zmienić jej ustawienia. Rezygnacja odbywa się poprzez kliknięcie linku w stopce cotygodniowego newslettera o treści "Rezygnacja z Newslettera".

 

Wszelkie treści zawarte w portalu

Wszelakie kopiowanie tekstów, zdjęć i grafik jak i wszelkich innych materiałów - zabronione bez zgody redakcji portalu.

 

§1.

Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych zobowiązujemy się do zachowania bezpieczeństwa i poufności pozyskanych danych osobowych. Wszyscy pracownicy BabyGo zostali odpowiednio przeszkoleni w zakresie przetwarzania i ochrony danych osobowych.

 

§2.

Administratorem Danych Osobowych jest: BabyGo Portal rodzinny, ul. Sas-Zubrzyckiego 9 lok.49, 30-611 Kraków, Nip: 679 268 98 35

 

§3.

W naszym serwiesie zbieramy następujące dane osobowe:
- adres email – poprzez email wysyłane jest PDF Przyjazne Dzieciom i Rodzicom,
- cookies – Serwis wykorzystuje technologię Cookies w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb i umożliwienia dokonania zleceń.

Adresy IP oraz informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie takie jak adres IP (oraz inne informacje zawarte w logach systemowych) wykorzystywane są przez administratora serwera w celach technicznych, a także mogą być wykorzystywane w celach statystycznych – do zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie).

Można zgodzić się na to, aby wskazane powyżej dane zostały zapamiętane i mogły być bez powtórnego wpisywania używane przy następnych odwiedzinach na stronach Serwisu internetowego. Udzielona przez Użytkownika serwisu zgoda może być w każdym czasie cofnięta w sposób opisany w § 7 niniejszego dokumentu, to jest poprzez przesłanie e–mail na adres biuro@babygo.pl lub listem poleconym na adres: BabyGo Portal rodzinny, ul. Sas-Zubrzyckiego 9 lok.49, 30-611 Kraków.

Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych. Jeżeli nie zgadzasz się na personalizowanie serwisu, proponujemy wyłączenie obsługi cookies w opcjach przeglądarki internetowej.

O ile wyrazili Państwo na to zgodę, podany przez Państwa adres e­mail będzie wykorzystywany w celach marke­tingowych własnych celów serwisu - BabyGo Portal rodzinny. Udzielona przez Użytkownika serwisu zgoda może być w każdym czasie cofnięta w sposób opisany w § 7 niniejszego dokumentu, to jest poprzez przesłanie e–mail na adres biuro@babygo.pl lub listem poleconym na adres: BabyGo Portal rodzinny ul. Sas-Zubrzyckiego 9 lok.49, 30-611 Kraków.

 

§4.

Podanie powyższych danych jest konieczne w następujących przypadkach:
-dokonując zapisu do Newslettera należy podać dane służące do wpisania do bazy,
-rejestracja w bazie Klientów – jest dobrowolna, dane przechowywane są w bazie, aby umożliwić i ułatwić informację dla Użytkownika.

 

§5.

Każdy Użytkownik serwisu ma możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chce korzystać z naszych usług i udostępniać informacje o sobie. Każdy Użytkownik Serwisu ma prawo do ich usunięcia lub nie korzystania z naszego serwisu.

 

§6.

Żadnych danych nie udostępniamy osobom trzecim.

 

§7.

Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku, Dz. U. nr 133 poz. 883 z późn. zm. Użytkownik Serwisu ma prawo poprawiania, uzupełniania, uaktualniania, sprostowania oraz żądania usunięcia swoich danych osobowych w każdym czasie. W tym celu należy skorzystać z właściwych zakładek w serwisu internetowego, przesłać e–mail na adres biuro@babygo.pl lub listem poleconym na adres: Portal rodzinny BabyGo.pl ul. Sas-Zubrzyckiego 9 lok.49, 30-611 Kraków

Zapisz się do newslettera

Zapisz się do naszego newslettera, a otrzymasz PDF „Miejsca przyjazne dzieciom i rodzicom”.

Zapisz się do naszego newslettera, a otrzymasz PDF „Miejsca przyjazne dzieciom i rodzicom”.