Jeśli niepokoi Cię to, jak Twoje dziecko je. Wspólny posiłek jest dla Ciebie wyzwaniem pełnym stresu i martwisz się, że w jego diecie nie ma warzyw i owoców, a dieta nie jest różnorodna i zastanawiasz się co robić, aby Twoje dziecko chętnie próbowało? Zapraszamy do dobrej, kulinarnej zabawy przedświątecznej i rozwijania świadomości żywieniowej Twojego dziecka
>> jest niejadkiem
>> lub po prostu interesuje się gotowaniem,
>> a może nie lubi wybranych produktów
> ma neofobię pokarmową
• rozwój silnej postawy ciała
• rozwój motoryki małej i dużej
• zmniejszanie nadwrażliwości dotykowej i węchowej
• umiejętności ustne – prawidłowy rozwój mowy i jedzenia
• poczucie własnej wartości i pewności siebie
Wielkanocne warsztaty dla dzieci są doskonałą okazją do kreatywnej zabawy i nauki tradycji związanych z tym świątecznym okresem. Podczas warsztatów dzieci będą brać udział w różnorodnych aktywnościach, takich jak malowanie pisanek, przygotowanie dodatków do chleba na wielkanocny stół czy też dekorowanie koszyczków na święconkę, zobaczymy co można zrobić z jajka, sprawdzimy czy fasolę jemy tylko w wytrawnych dniach. To świetny sposób na rozwijanie zdolności manualnych, kreatywności oraz integrowanie się z innymi dziećmi. To również moment, w którym dzieci mogą rozwijać umiejętności współpracy, cierpliwości oraz dbałości o szczegóły. CUDAwianki to warsztaty dla dzieci jedzących wybiórczo. To doskonała okazja, aby pomóc im w pokonaniu swoich trudności z jedzeniem, a jednocześnie spędzić czas w miłej i kreatywnej atmosferze. Mogą pomóc w odkrywaniu nowych smaków i konsystencji. Dziecko będzie miało okazję lepiej zrozumieć rolę różnych składników odżywczych w codziennej diecie. Pokonywanie niechęci do spożywania nieznanych potraw i uczestnictwo w aktywnościach kulinarnej może pomóc dziecku zbudować pewność siebie.
Tel: 570 577 677 mail: recepcja@laloba.pl
• budowanie pozytywnych relacji z jedzeniem,
• zmniejszenie lęku przed nowym na talerzu,
• doskonała zabawa,
• doskonalenie umiejętności manualnych i motorycznych (ręka-usta, ręka – oko),
• poprawa wrażliwości sensorycznej dziecka (zmysł węchu, smaku, słuchu, dotyku, wzroku)
• zadbamy o stymulację proprioceptywną
Agnieszka Petrów, z wykształcenia biotechnolog, terapeuta integracji sensorycznej. Od 2023 certyfikowany terapeuta integracji bilateralnej, którą wykorzystuję również podczas terapii integracji sensorycznej. Z zamiłowania dietetyk i dietetyk kliniczny (ukończone studia podyplomowe na UJ oraz Krakowskiej Wyższej Szkole Promocji Zdrowia), terapeutka karmienia (szkolenia „Wybiórczość pokarmowa u dzieci z zaburzeniami integracji sensorycznej”, „Żywienie dzieci, neofobia, wybiórczość pokarmowa, awersje pokarmowe, ARFID”, „Neofobia pokarmowa i ARFID – podobieństwa i różnice”). Zapraszamy!
Rodzicu!
xPodaj nam swój e-mail, a otrzymasz PDF "Miejsca Przyjazne Dziecom":